Medilaserklinik Norrköping

Norrköping Åby Laserbehandling Laserklinik Hälsporre Hälseneinflammation Whiplash Ishias Artros Knäartros Fingerartros Ländryggsmärta Tennisarmbåge Golfarmbåge Nackspärr Idrottskada Nageltrång Musarm Fybromyalgi Löparknä Reumatism Reumatiska problem Psoriasis Snarkning Snarkreducering Snarkbehandling med laser Vårtor Karpaltunnelsyndrom Tatueringsborttagning Ta bort tatuering borttagning av tatuering Nagelsvamp Laser mot nagelsvamp Borttagning av läpplinje Borttagning av ögonbryn Liktonar Artros Hallux Valgus Sår Eksem Bihåleinflammation Muskersmärta Akne Herpes Fettknöll Senknuta Rosasia Bältros Skoinlägg Benbrott Laserterapi Åby Norrköping.

            Laserterapi

Tatueringsborttagning

        Medicinsk fotvård

 Snarkreducering

Tallvägen 4, Åby
Telefon: 0730756076

Nyheter:

LASERBEHANDLING MOT NAGELSVAMP 

Öppettider:

Måndag: 9:00-20:30 
Tisdag: 9:00-19:30 
Onsdag: 9:00-19:30
Torsdag: 9:00-18:00
Fr,lör,sön-stängt 


Medicinsk fotvård


Vad är medicinsk fotvård?
Den medicinska fotvården skiljer sig från pedikyr och vanlig fotvård. Här förebygger, behandlar och lindrar man sjukdomar och andra ohälsotillstånd i foten. Orsakerna är många och delas in i yttre och inre faktorer.


Behandlingar


NAGELSVAMP - LASERBEHANDLING, info finns under rubriken laserterapi (15 min) 1 fot - 900:-
2 fötter - 1200:-

MEDICINSK FOTVÅRD - problembehandling (30 min)- liktornar, nagelsvamp, hälsprickor, kartnaglar, klonaglar- 450:-

NAGELTRÅNGSBEHANDLING - 495:-

VÅRTBEHANDLING - fot /hand/ kropp - 440:- 

VÅRTBEHANDLING - LASER (15 min) - 440 :-

KONSULTATION
Om du har frågor kring dina fötter så kan du boka tid för en konsultation hos mig där vi även gör en behandlingsplan. När jag ser dina fötter så kan jag rekommendera vad för slags inlägg du ska ha om det behövs - 200:-

UTPROVNING AV INLÄGG - 100:-

NAGELKORRIGERING (exkl. material)
För att undvika nageltrång kan nageln korrigeras med hjälp av en tunn stålbåge eller en platta som fästs ovanpå nageln (Bygel, Erki, Spangel/Luga) - 400:- 

NAGELBYGGNAD
Nagelbyggnad gör jag när du har en nagel som är trasig av olika orsaker - 400:- 

FOTARTIKULERING (ca.30 min)
Nersjunket fotvalv, hallux valgus eller hammar/klotår ger upphov till stelhet med smärta som följd. Vid artikulering stimuleras produktionen av ledvätska i utsatta leder. Rörligheten ökar och smärtan minskar. Med fotartikulering kan man också förbereda leder för lägesförändringar i de fall skoinlägg och/eller andra avlastningar behövs - 420:-

TEJPNING
Har du en sprucken hälkant, plantarfarcit (s.k. hälsporre) eller hallux valgus kan jag lära dig vad som är mest lämpligt att tejpa för just dina besvär - 400:- 

OBS! Priser på alla behandlingar inkluderar moms! 
Aterbud av bokad tid ska ske senast två dagar före! 


Förebyggande fotvård

Det finns väl ingen kroppsdel som är mer förbisedd än fötterna. Den som aldrig haft problem med fötterna tycker säkert att fotvård är ganska onödigt. Men fråga den som har besvär med sina fötter och du får ett helt annat svar.

På grund av att vi misshandlar våra fötter med alltför trånga skor, alltför felformade skor, vi står för länge på hårda golv och vi gör inte fotgymnastik, så får väldigt många människor problem med sina fötter. Det behöver inte bara vara äldre personer utan även unga människor kan få problem med nageltrång, nedsjunkna fotvalv och förstelnade tåleder.
Men det finns mycket man kan göra för att förebygga. Först och främst köp inte för små skor! Många kvinnor köper konsekvent en storlek mindre än vad de egentligen har och tror att de ska gå in skorna efterhand. Men skorna ska kännas bekväma vid köpetillfället och man ska kunna röra på tårna något. Visst kan man ha höga klackar ibland men gå i bekväma skor så ofta du kan och använd högklackat bara i festliga sammanhang.

Här kommer några fler bra förebyggande råd:

• Har du nedtrampat främre fotvalv så låt en fotterapeut prova ut ett skoinlägg med pelott.
• Ha en sviktsula i skorna. Det finns sådana man kan flytta runt till olika skor.
• Fila inte mer än en gång i veckan men smörj gärna fötterna varje dag med en FET salva, dock inte mellan tårna för då kan du få fotsvamp.
• Klipp naglarna rakt av men du kan runda av kanterna lite grand med en nagelfil om du tycker kanterna fastnar i strumporna.
• Använd skohorn så att du inte trampar ner och förstör bakre delen av skon. 
• Torka noggrant mellan 4:e och 5:e tån där ofta fotsvamp får fäste. Lägg gärna en liten bommullstuss mellan tårna en stund efter duschningen så att det verkligen får torka ut.
• Byt strumpor varje dag och tvätta dem i 60 C så att eventuella bakterier dör.
• Sist men inte minst - gör lite fotgymnastik varje dag! Det förebygger många besvär och lindrar de du redan har fått.

Läs om fotens problem och smärtor: